Aziatische soep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 31-12-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ltr kippenbouillon
  • 200 gr eiermie
  • 1 el groene kerriepasta
  • 2 sjalotjes
  • 4 lente- of bosuitjes
  • 100 gr peultjes
  • 10 cm prei
  • 100 gr maiskipfilet
  • 100 gr tahoe
  • 100 gr gepelde gekookte garnalen
  • 1 handje tauge
  • 2 el zonnebloemolie

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalotjes in circa 10 minuten zacht en glazig. Voeg de in reepjes gesneden kipfilet en in dunne ringen gesneden prei toe en bak even mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Roer er de kerriepasta door. Kook de peultjes 1 minuut. Leg de eiermie in de soep en haal de nestjes met een vork los. Doe de in ringen gesneden lenteuitjes, inclusief het mooie groene deel, de in blokjes gesneden tahoe, de garnalen en tauge bij de soep. Laat de hete soep niet meer koken.

Bronvermelding