Asperges met garnalen uit de wok

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-05-2012 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr. witte asperges
  • 100 gr. groene asperges
  • 1 lenteuitje
  • 8 grote gepelde Chinese garnalen
  • 1 el. olie
  • 1 el. Japanse sojasaus
  • 1 el. droge sherry
  • 1 el sesamolie
  • 2 el. geschaafde amandelen
  • zout en peper

Bereiden

De onderkant van de asperges afsnijden. De witte asperges schillen en alle asperges schuin in stukken snijden van ongeveer 4 cm. Lenteuitje schoon maken en fijn snijden. De olie in de wok verhitten en de witte asperges en lenteuitje hierin een minuut roerbakken. Groene asperges toevoegen en nog 4 minuten roerbakken. Garnalen toevoegen en nog weer om scheppen. sojasaus, sherry en enkele eetleepels water er bij schenken en de asperges op een klein vuur beetgaar laten worden. Het vocht zal dan geheel zijn verdampt. De asperge-garnalenschotel op smaak brengen met sesamolie. zout en peper en de geschaafde amandelen er door heen roeren.

Materialen

wok, schuimspaan.

Bronvermelding