Abrikozenbavarois

Anders, Nagerecht, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 11-02-2021 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eiwitten losgeroerd
  • 1 blikje abrikozen op sap
  • 20 gr gelatine in blaadjes
  • 100 gr witte basterd suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 dl slagroom

Bereiden

Spoel de puddingvorm om met de eiwitten. Plaats de vorm omgekeerd op een diep bord en laat het uitlekken. Maak een puree van de vruchten. Houd eventueel wat achter om te garneren. Week de gelatine circa 10 minuten in ruim koud water. Breng in een pannetje 3 eetlepels water aan de kook en los alle suiker er in op. Voeg daarna de uitgeknepen gelatine er aan toe en blijf roeren tot alles is opgelost. Roer het mengsel door de vruchtenpuree en voeg het citroensap er aan toe. Klop de slagroom bijna stijf. Klop de eiwitten stijf. Schep eerst het vruchtenmengsel door de slagroom en daarna de eiwitten er luchtig door heen mengen. Doe alles in de puddingvorm en laat deze een nacht in de koelkast staan. De puddingvorm eventueel kort in warm water houden zodat de pudding los komt en deze dan op de schaal storten. Daarna kan de pudding nog versierd worden.

Materialen

puddingvorm, mixer, garde

Bronvermelding