Couscous met gehakt en paprika

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-03-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie couscous Marokkaanse smaak
  • 1 scheutje Olijfolie
  • 250 gram Gehakt
  • 1 Rode paprika
  • 1 Ui
  • 50 gram Zwarte olijven, zonder pit
  • Zout en versgemalen peper

Bereiden

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in ca 5 minuten rul. Voeg de gesnipperde ui aan het gehakt toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Bak de reepjes paprika ca. 5 minuten met het gehakt mengsel mee tot de paprika beetgaar is. Bereid intussen de couscous volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. Roer de couscous goed door en schep deze op een schaal. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Schep het gehakt met de paprika en ui op de couscous en verdeel de zwarte olijven over het gerecht.

Bronvermelding