Canneloni met gehakt en spinazie

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • lasagne
  • gehakt
  • spinazie

Bereiden

Een pak Grand Italie groene Lasagna olijfolie ui 3 a 4 tomaten 4 ons gehakt 1 pak diepvriesspinazie 1 grote stengel prei 1 zakje bechamel sauspoeder van het merk Gran Italia (gele dozen) 2 zakjes champignonssaus van knorr of anders 1 heel klein potje lekkere tomatensaus of van bertolli met kruiden of die van creme tomaten (het kleinste glazen potje nemen) 1 pot gesneden champignons twee plakjes ham enkele plakken jonge kaas nootmuskaat bouillonblokjes laurierblad oregano peper zout 1 teentje knoflook Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken. Druk desnoods met een vork net zolang totdat het meeste vocht weg is. Snipper de ui en doe deze samen met het gehakt, dat teentje knoflook, laurierblad en wat oregano en een bouillonblokje, wat peper in de koekepan en rullen. Doe in een pan een halve liter melk en 4 dl water. Maak de poeder van de bechamel saus en van de champignonssaus eerst aan door dit in een bakje te doen en van de water met melk een klein beetje er in te doen en roeren tot dat het een dik glad papje is. De rest van het water en melk opzetten totdat het kookt en dan het papje er bij roeren totdat de saus kookt en glad is. Doe de champignons uit het potje en een a anderhalf (die kleine vierkante blokjes van maggi) bouillonblokje erbij. Snij ongeveer twee plakjes ham in zeer dunne flinters en doe deze er ook doorheen. Doe naar smaak wat nootmuskaat er bij. Vet je schaal en doe er daarna eerst een laag saus in zodat de bodem bedekt is. Doe er dan 4 vellen van de lasagna in (dus niet voorkoken) daarover heen eerst de gerulde gehakt en daar direct overheen de uitgelekte spinazie. Ik doe steeds een pluk spinazie pakken en plet deze tussen mijn handen zodat het makkelijk te verdelen is over de volle lengte. Daarover heen een laagje bechamelsaus. en weer 4 vellen uitspreiden. (in het originele recept zit hier een laag fijngepureerde erwten uit blik met de rode tomatensaus en dan weer 4 vellen) Echter deze laag mag er tussen uit als u niet genoeg vellen in huis heeft.) daarover heen de rode tomatensaus (als u de erwtenlaag niet doet) uit het potje en daaroverheen de prei in ringen sneden en daar direct de tomaten op en daarover heen weer een laagje bechamelsaus Dan wederom 4 x een vel en daarop de plakken jonge kaas en het laatste restje saus. Iedere laag moet dus goed besaust worden anders droogt het uit. En nu het geheel de oven in voor 35 a 45 minuten (gewoon even kijken aan het einde).

Bronvermelding