Gebakken roodbaars met mierikswortel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2009 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g Roodbaars schoongemaakt
  • of andere visfilet
  • zout
  • 1 beetje azijn
  • 30 g boter, gesmolten
  • 1 el mierikswortel uit potje
  • 1 middelgrote appel, geraspt
  • 2 dl zure room
  • zout en suiker

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gr. Wat zout en azijn op de vis. In beboterde ovenschaal leggen en wat gesmolten boter er op. In de oven voor 10 min. Intussen mierikswortel met appel mengen. Hier zure room doorheen en saus op smaak brengen met suiker en zout. Saus over de vis en dan nog ca 15 min. in de oven. I

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding