Cocktails, feestelijk, maar zonder alcohol 1, verz. door: Daniel

Anders, Drankje, 1 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 03-03-2019 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • vruchten, sappen en ........

Bereiden

Coctails zoder alcohol Baby Pina Colada (Klassieker) 16 cl ananassap, 4 tl cream of coconut ( uit blik ) of 4 cl kokossiroop, 2 cl room garnering:1/4 schijf ananas, 1 cocktailkersje, cocktailprikker Doe alle ingrediënten in de elektrische mixer en mix alles goed door elkaar. Doe 3 à 4 ijsblokjes in een longdrinkglas en giet de inhoud van de mixer daaroverheen. Steek het stukje ananas op de rand van het glas en prik daar met een cocktailprikkertje het cocktailkersje aan. Serveer met rietjes. - Variatie: Houdt u van een romig-zoete drank, dan is ook een Amandel Colada niet te versmaden: Doe 12 cl ananassap, 1 cl vers geperst citroensap, 2 cl amandelsiroop (orgeat) en 2 cl kokossiroop met 4 ijsblokjes in de shaker, sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar. Giet het door de barzeef in een longdrinkglas en serveer het drankje met een rietje. - Car Driver 10 cl sinaasappelsap, 6 cl ananassap, 2 cl vers geperst citroensap, 2 cl maracujasiroop (passievruchtensiroop) Doe alle ingrediënten behalve het schijfje citroen met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar. Doe 3 à 4 ijsblokjes in een Old-Fashioned glas en giet daar de inhoud van de shaker door de barzeef overheen. Snijd het schijfje citroen tot het midden in en steek het op de rand van het glas. - Cinderella (Romig) 8 cl grapefruitsap, 8 cl ananassap, 2 cl kokossiroop, 1 cl grenadinesiroop, 2 cl room Doe alle ingrediënten behalve het schijfje citroen met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar. Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in het Old-Fashioned glas op 2 à 3 ijsblokjes en serveer met rietje. Steek 2 ananasblaadjes op een cocktailprikker en dan afwisselend cocktailkersjes en plakjes banaan ( bedruppel de laatste van tevoren met wat citroensap !) Leg de vruchtenspies op de rand van het glas. - Citruscocktail Gelijke delen citroensap, sinaasappelsap en ananaslimonadesiroop in de shaker mixen met ijsblokjes. - Coconut Dream ijsblokjes, 1 eetlepel 'cream of coconut' (santen), 3 cl maracuja (passievruchtensap), 3 cl sinaasappelsap, soda om bij te vullen, een schijfje sinaasappel Doe een paar ijsblokjes in een shaker en doe de santen, de maracuja en het sinaasappelsap erin. Schud flink tot het drankje goed gekoeld is en de santen is opgelost. Zeef het in een longdrinkglas met ijsblokjes en leng aan met goed gekoelde soda. Garneer met een schijfje sinaasappel. - Coco Rico Gelijke delen kokosmelk, mangosap en 2 scheutjes limoensap Vul de shaker voor de helft met zeer fijn schaafijs (gruisijs). Doe de kokosmelk, het mangosap en het citroensap erbij. De shaker even schudden en het mengsel, zonder het ijs, uitschenken in een groot ballonglas. Schep er met een lepel dezelfde hoeveelheid gruisijs bij. Garneren met snippertjes limoenschil en wat geraspte kokos en opdienen met een rietje. - Cranberry Per glas, ijsblokjes, 6 cl cranberrysap, 4 cl appelsap, 2 cl citroensap, ginger ale om bij te vullen, een plakje citroen, een plakje sinaasappel Doe een paar ijsblokjes in een longdrink glas en giet het cranberrysap, het citroensap erbij. Meng met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is en vul bij met ginger ale. Garneer met een schijfje citroen en sinaasappel. - Grenadine, dit ken je misschien ook wel als 'ranja'. Grenadine is het zoete siroop van de granaatappel. - highball of collins glas, niet helemaal hetzelfde, een longdrinkglas. - Het whiskeyglas staat ook bekend als 'Old Fashioned' glas en als 'tumbler'. Dit glas wordt voornamelijk gebruikt voor sterke drankjes of cocktails met vruchtensap en ijsgruis (ongeveer 120 tot 125 ml, alhoewel je ook grotere soorten hebt).

Bronvermelding