1 Marinade voor garnalen of gamba's

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 10-12-2007 | 79 keer bewaard

Ingrediënten

  • rauwe garnalen of gamba's
  • cayennepeper
  • 2 el japanse sojasaus
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el sherry
  • stukje verse gember
  • 1/2 teen knoflook

Bereiden

Deze marinade kan gebruikt worden voor garnalen, gamba's, rivierkreeftjes, enz. (rauw of ontdooid uit de dieprvries). Meng de vloeibare ingrediënten door elkaar. Gebruik japanse sojasaus of lichte sojasaus. Gebruik sherry (Fino). Pers het teentje knoflook erin uit. Rasp het stukje gember erin. Voeg een snufje cayennepeper of een beetje sambal oelek toe. Roer door. Verdubbel de hoeveelheden al naar gelang de hoeveelheid vis. Laat de vis minstens 20 minuten marineren alvorens te bereiden. Wok de garnalen 3 à 4 minuten tot ze roze gekleurd zijn. Langer niet want dan worden ze bitter. Of gril ze. Met dank aan Sylvia Witteman die een variant op deze marinade in de Volkskrant gebruikte voor kipvleugels - kipvleugels drie kwartier op 180 graden op ovenrooster bakken, tussendoor bestrijken, koud of warm serveren.

Bronvermelding