'Zoete puree (pompoen en bataat)', van Hanneke

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 16-02-2020 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g pompoenvruchtvlees en .....

Bereiden

Zoete puree ( pompoen en bataat), van Hanneke Deze puree wordt gemaakt van pompoen en bataat, oftewel zoete aardappel. Deze benaming klopt overigens niet want het is geen aardappel maar een knol. In een supermarkt of groentewinkel kun je ze tegenwoordig ook vinden, maar wij kopen ze altijd bij de toko. Wist je trouwens dat ze in Amerika traditioneel bataat (yam) eten met Thanksgiving Day? Deze puree past heel goed bij bijvoorbeeld eendeborstfilet met een sinaasappelsaus, of bij gebraden kip/kalkoen. - 500 g pompoenvruchtvlees (squash of butternut) 2 middelgrote bats ten 3 cm verse gember 1 kaneelstokje klontje boter een scheutje warme melk eventueel wat (riet) suiker eventueel kaneelpoeder - Snij de pompoen en aardappel in kleine blokjes. Kook dit samen met de geraspte gember, het kaneelstokje en wat zout gaar in een pan met water (zoveel water dat alles net bedekt is). Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Als alles gaar is, haal je het kaneelstokje eruit en giet je het overgebleven water af. Pureer dit nu met een klontje boter en de warme melk. De puree kun je nog op smaak brengen met suiker en/of kaneelpoeder. Door de puree daarna nog een kwartiertje warm te houden wordt de puree nog lekkerder!

Bronvermelding