'Kroepoek tonijn', van Ramon Beuk (risotto)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-05-2018 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 verse tonijnsteaks en ......

Bereiden

*Eigenlijk is risotto gek spul. Bij de meeste rijstsoorten, pasta en aardappels doen we ons best om te zorgen dat het niet plakkerig wordt, terwijl dat bij een goede risotto juist de bedoeling is. Deze Italiaanse rijstsoort staat bekend om zijn grote absorberende werking: De ronde Arborio korrels nemen maar liefst vier keer hun gewicht in vocht op. - 2 verse tonijnsteaks 1 eiwit 2 handenvol cassavechips ½ ui 200 g risotto 6 dl kippenbouillon 150 g verse spinazie 50 g verse Parmezaanse kaas ½ dl room - Snipper de ui en bak deze in olie glazig. Voeg de risotto toe en roer goed door. Blus af met de bouillon en doe een deksel op de pan. Laat de risotto op een laag vuurtje garen en roer af en toe door tot het meeste vocht is opgenomen en de korrels beetgaar zijn. - Snijd ondertussen de tonijnsteaks doormidden zodat je twee dunnere plakken hebt en breng ze op smaak met zout en peper. Verkruimel de cassavechips. Klop het eiwit los en haal de filets er door. - Haal ze vervolgens door de cassavekruimels en bak de tonijn aan beide zijden in een beetje olie op middelhoog vuur kort aan. Als de risotto klaar is: roer de spinazie en de helft van de parmezaan erdoor en schenk er de room bij. Verdeel wat risotto over het midden van een bord en leg de tonijn er op. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.

Bronvermelding