Bucatini all, amtrciana ;pasta met tomaat en spek

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 03-12-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 200 gram pancetta
  • 1 grote ui
  • 4 el bladpeterselie
  • 1 tl gedroogde chillivlokken
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 500 gram bucatini
  • parmesaanse kaas

Bereiden

ver hit een koekenpan op een halfhoog vuur . voeg olie en in reepjes gesneden pancetta toe. bak het spek al roerend 5 minuten tot het knapperig begint te worden . voeg de fijn gesnipperde ui toe en breng het op smaak met peper en zout en bak de pancetta nog 5 minuten voeg de fijn gesneden peterselie en de chilli vlokken roer dit nog 5 seconden en voeg dan het wijnazijn toe kook alles nog ongeveer 30 seconden om het vocht te verdampen voeg de tomaat toe en breng dit alles aan de kook draai het vuur laag en laat dit nog10 minuten sudderen kook intussen de bucatini volgens de gebruiksaanwijzing op het pak giet de pasta af doe hem terug in de pan voeg de saus eraan toe en roer het goed om de pasta met de saus te bedekken verdeel de pasta op de borden en bestrooi het met parmesaanse kaas

Bronvermelding