Walnotentaart met honing

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Frans.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • zout/peper
  • 100 gr koude boter
  • 1 kleine eidooier
  • 3 eieren gesplitst
  • 60 gr basterdsuiker
  • 3 eetl honing
  • 110 gr walnoten grof gehakt

Bereiden

Deeg: Bloem, snufje zout en peper in kom doen. Boter toevoegen en klein snijden. Eidooier en 2 eetl ijskoud water toevoegen en met koele hand snel een samenhangend deeg kneden. Deeg tot bal vormen en 1 uur laten rusten. Oven voorverwarmen tot 180 grC. Deeg uitrollen tot cirkel van 24 cm en 3 mm dik. Vulling: eidooieres, suiker en honing door elkaar kloppen, walnoten erdoor roeren. Eiwitten met snufje zout stijfkloppen en voorzichtig door walnotenmengsel spatelen. Vorm met deeg bekleden en vulling erop schenken. Taart in midden van oven in 30 - 40 min bruin en krokant bakken,evt afdekken met alufolie als taart te donker wordt. Luawwarm of warm serveren.

Bronvermelding