Gegratineerde champignons in room-wijnsaus

Anders, Voorgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-06-2015 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 doosjes champignons fijn (250 gr)
  • 1 eetl boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl droge witte wijn
  • 0.5 theel tijm
  • 0.5 theel kruidenbouillonpoeder
  • 1 bekertje creme fraiche (125 ml)
  • 0.5 zakje gemalen oude kaas
  • zwarte peper

Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren. In koekepan boter verhitten. Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken. Creme fraiche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 a 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden. Serveren met stokbrood.

Materialen

2 lage ovenvaste schaaltjes a inhoud ca. 2.5 dl en keukenpapier

Bronvermelding