Pastasalade met blauwe kaas, peer en kipfilet

Salades, Bijgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2011 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • kipfilet
  • pasta
  • blauwschimmelkaas
  • peer

Bereiden

150 gr strikjespasta 100 gr kipfilet 2 el boter of margarine 75 gr blauwschimmelkaas (bijv. Danish Blue) 1 klein blik peren op licht siroop 3-4 el mosterddressing (Sense) 1 paar takjes verse peterselie Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel deze kort onder koud water. Laat de pasta goed uitlekken en afkoelen. Snijd de kipfilet in dunne lengtereepjes, verhit de boter en bak de reepjes hierin ± 5 min. omscheppend. Schep de kip uit pan. Verbrokkel de kaas en laat de peren uitlekken. Vang 1 el van het sap op en vermeng deze met de mosterddressing. Snijd 4 halve peren in stukjes. Schep alle ingrediënten door elkaar en schenk de dressing erover. Garneer met de takjes peterselie. Lekker met ciabatta.

Bronvermelding