Spaghetti met spekjes en paddestoelen in Roomsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 05-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr gemengde paddestoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr spekblokjes, gerookt
  • 400 gr spaghetti
  • zout en peper
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl oregano, gedroogd
  • 50 gr Parmezaanse kaas

Bereiden

Snij de knoflook en de schoongemaakte paddestoelen in plakjes. Bak in een koekepan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan en bak in het achtergebleven spekvet de plakjes paddestoelen in enkele min knapperig en lichtbruin. Roer er tijdens het bakken de knoflook door. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken. Giet de room bij de paddestoelen en voeg de spekblokjes toe. Verwarm de saus en breng op smaak met peper. Schep de spaghetti in een schaal en roer de roomsaus erdoor. Bestrooi met oregano. Serveer de kaas er apart bij.

Bronvermelding