'Borrelhapjes met vis', verz. door Franci

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-04-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • lees beneden .....

Bereiden

*Borrelhapjes met gerookte vis Een snackcup gevuld met gehakte sprotfilet op smaak gebracht met een mespunt mosterd en een stukje groene paprika, gegarneerd met bieslook. - Een éénhaps cracker belegd met boter, dunne plakjes komkommer en een stukje gerookte heilbotfilet, gegarneerd met dille. Een toastje belegd met boter, gerookte zalm, een plakje hard gekookt ei, gegarneerd met tuinkers. Een vierkant crackertje belegd met brado* en een stukje ananas, gegarneerd met bieslook. - Roggebrood belegd met makreelfilet en enkele plakjes gevulde olijf. Een canapécup gevuld met een mengsel van gehakte palingfilet, boter en peper en gegarneerd met een stukje rode paprika en peterselie. Een klein tomaatje, van binnen bestrooid met peper gevuld met stukjes gerookte forel en flintertjes gesneden groene paprika. - *Roggebrood met appelsalsa en paling drie roggebroodjes: 1 geschilde appel 1 eetl citroensap ½ eetl gembersiroop 1 eetl fijngehakte kervel of bieslook 100 g paling 3 roggebroodjes mayonaise - Snipper 1 geschilde appel en meng er 1 eetl citroensap, ½ eetl gembersiroop en 1 eetl fijngehakte kervel of bieslook door. Snijd 100 g paling in stukjes van 5 cm. Snijd 3 roggebroodjes elk in 3 stukjes en bestrijk ze dun met mayonaise. Leg de plakjes paling erop en schep de appelsalsa erover. - *Zalige zalmrolletjes - verse room - spinazieblaadjes - enkele plakken gerookte zalm - Boursin (Look & Fijne Kruiden) - Meng een Boursin (Look & fijne kruiden) met een drietal lepels verse room tot een smeuïge, homogene mengeling. Doe er enkele gekookte spinazieblaadjes bij. Met dit mengsel kunt u vier plakken gerookte zalm beleggen. - Rol de zalm op met behulp van bakpapier en leg de rollen, gewikkeld in het papier, enkele uren in de diepvriezer. Even voor het serveren haalt u de rollade uit de diepvriezer en snijdt u er kleine rondjes van. - Leg de hapjes op een schotel en versier met enkele snippers sinaasappelschil. Tip: Dit recept smaakt ook lekker met ham ! - * Brado is een oude merknaam voor een koudgerookte haring van haringhuis Ouwehand.

Bronvermelding