Spaanse omelet met Courgette

Anders, Lunch, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 5 eieren
  • peper en zout
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiden

Pel de ui en snijd in dunne ringen. Pel de knoflook en hak ze fijn. Maak de courgette schoon en snijd deze in dunne schuine plakken. Snijd de tomaatjes fijn. Verhit 2 el olie in koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes glazig. Voeg de courgette toe en bak ze in 10 min. beetgaar. Klop in grote kom de eieren los met zout en peper. Schep de tomaatjes, kaas en peterselie erdoor. Schep het courgettemengsel bij de eieren en meng dit goed door. Verhit 2 el olie in de koekenpan en schenk het eiermengsel erin. Bak de tortilla op zacht vuur in 10-15 min. tot de bovenkant bijna droog is. Keer de omelet om mbv deksel of groot bord. Bak de onderkant ook goudbruin. Laat even afkoelen en snijd het in punten.

Materialen

koekenpan 24 cm doorsnee

Bronvermelding