Appelcrumble

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr boter + boter om in te vetten
  • 150 gr bloem
  • 75 gr suiker
  • 25 gr amandelschaafsel
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 4 appels
  • ijs of vanille vla
  • slagroom

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de boter in stukjes en doe ze in een kom. Wrijf met de vingertoppen de bloem door de boter, zodat er een broodkruimlijkend mengsel ontstaat. Schep de suiker, het amandelschaafsel en het kaneelpoeder erdoor. Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd in partjes. Leg de partjes dakpansgewijs in de ovenschaal en verdeel het kruimelmengsel erover. Bak de crumble in de oven in 20 min goudbruin en gaar. Serveer de warme crumble met ijs of vla en Slagroom.

Bronvermelding