Menu
Stoofschotel
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 30 minuten,
Laatst aangepast: 02-11-2006 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 600 gr doorregen runderlappen
- 1 vleesbouillontablet
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 4 el boter
- 1 el gedroogde provinciale kruiden
- 2 el balsamicoazijn
Bereiden
Vlees op kamertemp. laten komen. Bouillontablet verkruimelen en 250 ml kokend water toevoegen. Uien pellen en grof snipperen. Paprika's en courgettes schoonmaken en in grove stukken snijden. Vlees in dobbelstenen snijden en met peper en zout bestrooien.
In braadpan boter verhitten en op hoog vuur vlees rondom bruin bakken. Ui, knoflook, paprika's, courgette en kruiden toevoegen.
Geheel nog 2 a 3 min al omscheppend bakken en naar 1 kant van de pan schuiven.
Langs de rand van de pan de bouillon en azijn schenken. Aan de kook brengen en pan op laag vuur zetten.
2 a 2 1/2 uur laten stoven. Regelmatig omscheppen.
Lekker met rijst.
Bronvermelding
Bron onbekend