Kipfilet met Sinaasappelsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (of kipbaklapjes)
  • 1,5 dl sinaasappelsap
  • 2 eetlepels grand marnier
  • 0,5 dl gembersiroop
  • 2 eetlepels sinaasappeljam
  • 1 sinaasappel
  • 2 theelepels aardappelmeel
  • zout, peper
  • 50 gram boter of margarine

Bereiden

In een koekepan de boter verhitten, kipfilets in ca. 3 minuten aan beide kanten bruin bakken. Uit de pan nemen en aan het bakvet Grand Marnier toevoegen. Al roerende alle aanbaksels losmaken. Sinaasappelsap, gembersiroop en sinaasappeljam erdoor roeren en aan de kook brengen. Kipfilets in de saus leggen en met het deksel schuin op de pan nog ca. 6 minuten zachtjes gaar laten worden, halverwege keren. Intussen sinaasappel wassen, in 4 mooie plakjes snijden. Kipfilets uit de pan in folie warmhouden. In een kopje aardappelmeel met 2 eetlepels water gladroeren. Al roerend toevoegen aan het sinaasappelmengsel. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets op borden leggen en saus erover schenken. Garneren met plakje sinasappel. Kerstrecept. Serveren met aardappelkroketjes en witlof of broccoli

Materialen

Koekepan

Bronvermelding