Gevulde Courgettes 1

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 courgettes, in lengte gehalveerd
  • zout
  • 25 gr bakboter
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 blikje mais a 300 gr
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • tabasco
  • peper
  • 100 ml creme fraiche
  • 75 gr geraspte kaas

Bereiden

Snijd de steelaanzet van de courgettes en kook ze in 7 min in ruim water met zout. Neem ze uit de pan en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Bak de paprika en de boter ca 5 min. Bak de mais en de bosui 3 min mee. Schep de courgettestukjes erdoor en breng alles op smaak met tabasco, peper en zout. Roer van het vuur af de creme fraiche erdoor. Leg de courgette in een ingevette ovenschaal en verdeel de maismengsel erover. Strooi de kaas erover en laat ze in een voorverwarmde oven (175 graden) in 25 min lichtbruin kleuren. Lekker met aarappelpuree en een lekkerbekje.

Bronvermelding