Kipfilet met romige paprikasaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets
  • peper en zout
  • 40 gr boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 pakje roomsaus (Maggi)
  • 1 el creme fraiche

Bereiden

Wrijf de kipfiltes in met peper en zout en bak ze in 30 gr boter rondom bruin en in ong. 25 min helemaal gaar. Fruit de sjalot in de rest van de boter goudgeel en glazig. Voeg de paprika toe en bak deze in 2 min mee. Bereidt de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het paprika/ui-mengsel en de creme fraiche door de roomsaus en warm de saus kort door. Snijdt de kipfilet in plakjes en lepel er een beetje van de saus over. Serveer de rest er apart bij. Lekker met rijst en doperwten.

Bronvermelding