Herfstratatouille met kip en paddestoelen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-10-2006 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 500 gr. kipfilet in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, kleingesneden
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 400 gr. paddestoelen in reepjes (allerlei soorten)
  • 4 Roma tomaten in kleine blokjes
  • 2 tl. gedroogde oregane
  • 4 tl. gedroogde rozemarijn
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • zwarte peper
  • zout

Bereiden

Bak de kipfilets op hoog vuur snel gaar in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en roerbak deze 2 minuten mee. Voeg de uienringen toe, roerbak ook dit 2 min mee. Doe daarna de paprika's, de courgetteblokjes, de gemengde paddestoelen en de Roma tomaten in de pan en bak deze al roerend 10 min. op middenhoog vuur. Doe de oregano, rozemarijn en tijm bij de groenten en laat alles 1 à 2 min. zachtjes koken. Peper en zout naar smaak toevoegen. Serveer de ratatouille met zilvervliesrijst.

Bronvermelding