KIP: Romige kipsalade

Salades, Brunch, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 15-09-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 Gram Kipfilets
  • 3 Zoetzure Augurken
  • 3 Strengen Lente-ui
  • 1 Blokje Kipboullon
  • 1 Tn Knoflook
  • 3 Eetl. Griekse yoghurt
  • 1 Eetl Mayonaise
  • , Verse Bieslook

Bereiden

1: Kook de kipfitet in 15 minuten in een pannetje met 500ml water en 1 kipbouillonblokje. Niet te lang dan heb je taaie kip. 2: Meng ondertussen in een andere kom de Griekse yoghurt, knoflook ragfijn gesneden, 1eetl mayonaise een flinkesnuf zout en peper. 3: Snijd de augurken in hele kleine stukjes en de lente-ui in kleine ringetjes. Hak de bieslook fijn 4: Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar. 5: Doe de kip samen met de lente-ui, augurken, bieslook in een kom en meng de dressing door het geheel. Breng op smaak met peper. 6: Beleg de broodjes riand met de kipsalade.

Bronvermelding