Cappuccino panna cotta

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 240 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-03-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2,5 blaadjes gelatine
  • 60 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 12 stuks chocolade koffieboontjes en wat kaneel
  • 100 ml espresso

Bereiden

Week de gelatine 10 min in koud water. Verhit 30 ml espresso met de basterdsuiker tot de suiker is gesmolten. Neem van het vuur en los er de gelatine in op. Roer er de rest van de espresso en 200 ml slagroom door. Verdeel over 4 glazen en laat in de koelkast in 4 uur opstijven (of een hele nacht). Klop de rest van de slagroom met suiker naar smaak stijf. Schep hem op de panna cotta en bestuif met kaneel en garneer met de koffieboontjes.

Materialen

glazen

Bronvermelding