SOEP: Koolrabi-courgettesoep met amandelen

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-02-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 Stuks Koolrabi
  • 1 Stuk Courgette
  • 1/2 Stuk Prei
  • 1 Tn Knoflook
  • 1 Grote Ui.
  • 1 Stukje 2cm Gember
  • 1 Stukje Peper
  • Paar Takjes Tijm
  • 1500 Ml Water
  • 1 Blokje Bouillonblokje
  • 250 Ml Kokosmelk
  • 15 Gram ongezouten Amandelen
  • ? Olijfolie Zwarte peper
  • 1 Streng Bleekselderij

Bereiden

1: Schil de koolrabi en snijd in blokjes 2: Pers de knoflook, snipper de ui, gember en peper fijnhakken. 3: Snijd de prei, bleekselderij en courgette in kleine stukjes. 4: Verhit een eetlepel olijfolie in de soeppan en bak alle groentes 5 minuten. 5: Rits ondertussen de blaadjes van de takjes verse tijm. 6: Voeg het bouillonblokje, de tijmblaadjes, het water ,en de kokosmelk aan de soeppan toe en doe de deksel op de pan. 7: Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen, totdat de groentes voorledig gaar zijn. 8: Pureer de soep met de staafmix of blender. Vind je de soep te dik doe er dan wat water bij. Zeef eventueel de soep. 9: Hak de amandelen grof. 10 : Giet de soep in een grote kom en breng op smaak met zzwarte peper. 11: Garneer de soep met gehakte amandelen. Variatie tip: Vervang de amandelen door pistachnoten. Vervang de tijm door Italiaanse kruiden of komijnpoeder. .

Materialen

Soeppan

Bronvermelding