Appel-kaneel cheesecake in een glaasje

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • boter
  • 25 gram koekjes of speculaasjes
  • 200 gram Philadelphia naturel
  • 50 gram fijne suiker + 1 el extra
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel
  • 125 ml slagroom
  • 1 stuks appel
  • 1 tl kaneel

Bereiden

erkruimel de koekjes en verdeel de kruimels over vier glaasjes. Doe de Philadelphia, 50 gram suiker, het vanille-extract en de kaneel in een kom en roer deze door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom met een eetlepel suiker stijf op. Spatel beide mengsels door elkaar en verdeel het vervolgens over de glaasjes. Strijk de bovenkant glad en laat de cheesecake opstijven in de koelkast. De Philadelphia cheesecakejes moeten minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook heel goed één of twee dagen van tevoren maken. Maak vlak voor het serveren de topping voor op de Philadelphia cheesecake. Het is lekker als deze nog lauwwarm is bij het serveren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de appel met de kaneel tot ze licht gekarameliseerd zijn. Verdeel het appelmengsel over de glaasjes en serveer het gelijk.

Bronvermelding