Gebak: Boterkoektaart met abrikozenkwark

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Wachten: 3 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 boterkoek
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 250 gram gewelde abrikozen
  • 100 ml abrikozendrank
  • 500 gram vanillekwark
  • slagruim uit spuitbus

Bereiden

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kom met ruim koud water. Knip de helft van de abrikoosjes in kleine stukjes en breng ze met het abrikozensap aan de kook. Laat dit mengsel 10 minuten zachtjes koken tot de abrikozen gaar zijn. Neem de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerende goed op in het warme abrikozenmengsel. Doe de vanillekwark in een kom en spatel de abrikozenpuree erdoor. Leg de boterkoek op een schaal en zet er een rand van een springvorm omheen. Strijk het kwarkmengsel over de boterkoek uit en laat de taart in de koelkast in 2-3 uur stevig worden. Verwijder de springvorm en garneer de taart met abrikoosjes en toefjes slagroom.

Bronvermelding