Chili con carne zonder pakje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 11-01-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 200 ml water
  • 200 gram bruine bonen
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blokje runderbouillon
  • 2 Stuks uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 Beetje olie, peper, zout
  • 1 pak wraps, tortilla-schuitjes (rijst) o.i.d.
  • 1 bakje creme fraiche
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 Stuks Zoete puntpaprika in blokjes

Bereiden

Snipper de uitjes en snijd de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de knoflook en ui even aan samen met de paprika. Voeg dan het gehakt toe, kruid het met alle kruiden en bak het rul en bruin. Zodra het gehakt bruin is voeg je de gepelde tomaten toe, water, het runderbouillonblokje en het blikje tomatenpuree, schep het geheel even goed om. Voeg dan de bruine bonen, kidneybonen en de mais toe. Schep alles om en laat het geheel nu een half uurtje rustig even pruttelen op laag-middelhoog vuur. Serveer eventueel met een dot zure room of crème fraîche, wat geraspte kaas en verder rijst of wraps en/of tortilla chips.

Bronvermelding