Boeuf Bourguignon

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 29-11-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el bloem
  • 1 kg doorregen runderlappen
  • 2 stuks uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram (kastanje)champignons
  • 150-2 gram spekblokjes
  • 2 st. laurierblaadjes
  • 500 ml rode wijn
  • 1 pot runderfond of runderbouillontablet of verse
  • 2 th tijm vers of gedroogd
  • verse peterselie, allesbinder
  • 2 st winterpenen

Bereiden

Snijd het vlees in grote dobbelstenen, snipper de ui grof en de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Doe de bloem met wat zout en peper in plastic zak en schud er de blokjes vlees door tot ze rondom met een dun laagje bloem zijn bedekt. Zet een braadpan die in de oven past op het vuur en giet er olie in. Laat het goed heet worden en bak de blokjes vlees met niet teveel tegelijk mooi brui. Schep ze uit de pan. Voeg desgewenst wat extra olie toe en laat spekblokjes kort uitbakken. Voeg de ui, de knoflook, champignons, laurierblaadjes en tijm toe en laat bakken tot de ui glazig is. Giet de wijn en de bouillon of fond in de pan en breng aan de kook. Roer er het vlees en vleesnat door. Breng opnieuw aan de kook en zet met deksel op de pan min. 2 uur in 150 graden voorverwarmde oven. Schep nog 2 x om in die tijd. Eventueel binden met allesbinder of bloem. Naar smaak peper en zout toevoegen en bestrooien met peterselie. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Bronvermelding