'*(Snelle) plaattaart met sjalotjes en gorgonzola

Hartige Taarten, Lunch, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-09-2019 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • gorgonzola

Bereiden

12 sjalotjes, in ringen 1 teentje knoflook, geperst of fijngehakt 1 eetlepel suiker 1 eetlepel verse tijm, gehakt 50 ml witte wijn 75 gram gorgonzola 1 rol kant en klaar bladerdeeg (Tante Fanny¿s) olijfolie Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden Verhit een klein beetje boter in een pan en bak hierin de slalotje en knoflook tot de sjalotjes glazig zijn Voeg de suiker toe en laat de sjalotjes op laag vuur even karamelliseren (ca. 3 minuten) Voeg de wijn en tijm toe en laat de wijn inkoken Leg intussen het bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met wat olijfolie Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm naar binnen Verdeel de sjalotjes over het deeg en bestrooi met peper en zout Verkruimel de blauwe kaas en verdeel over de plaattaart Schuif de plaattaart in de oven en laat in 20-25 minuten gaar worden

Bronvermelding