'! Indisch gehaktbrood' Lekker met een sperziebonen & kokossalade!

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-03-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

1 ui 3 eieren 5 el paneermeel 3 el ketjap manis 1 tl gemalen nootmuskaat ¼ tl gemalen kruidnagel (of 4 hele kruidnagels) versgemalen zout & peper naar smaak 1 kilo hoh gehakt boter om te bestrijken Verwarm de oven voor op 180 graden C. Snipper de ui fijn en klop de eieren los. Meng de ui, eieren, paneermeel, ketjap, nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper door het gehakt. Kneed het goed door tot het stevig aanvoelt. Bestrijk een cakeblik met boter, doe het gehakt erin en druk en het goed aan Plaats het in de voorverwarmde oven en bak het gehaktbrood in 45 ¿ 50 minuten gaar. Haal uit de oven, giet voorzichtig het vet af (gebruik aluminiumfolie om het gehaktbrood tegen te ouden) en laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Je kunt het warm serveren maar ook koud, in dat laatste geval haal je ¿m uit de vorm en bewaar je ¿m in aluminiumfolie. Serveer met extra ketjap en/of sambal.

Bronvermelding