!'Oosterse gehaktballetjes in bladerdeeg'

Anders, Hapje, 8 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-03-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

Bladerdeegreepjes: afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid balletjes natuurlijk. 4 vellen voor 20 balletjes ongeveer. Voor de balletjes: 500gr half om half gehakt 1el ketjap manis 1el sambal 1 ei paneermeel 1,5tl ketoembar 1tl djinten 1 teen knoflook 1tl sesamolie 0,5tl trassi Voor de saus 1 ui 3 tenen knoflook 4el (witte) wijnazijn 100ml ketjap manis Meng het gehakt onder elkaar met de ketjap manis, sambal, ei, ketoembar, djinten, geperste knoflook, sesamolie en trassi. Voeg op gevoel paneermeel toe, zodat er een mooie massa ontstaat. Maak nu balletjes van ongeveer 30gr per stuk; bak ze in boter of olie naar keuze. Indische gehaktballetjes Bak de balletjes mooi bruin Als de balletjes rondom bruin zijn dan snipper je de ui fijn, net als de knoflook (of pers de knoflook). Voeg deze aan de balletjes toe en smoor de ui en knoflook zachtjes. Voeg vervolgens de ketjap, wijnazijn en bastardsuiker toe en laat het geheel nog een 15m pruttelen. De gehaktballetjes zijn dan gaar en de saus wat ingedikt. Draai de balletjes regelmatig en let op dat de saus niet te dik wordt. Laat de balletjes nu afkoelen en dan kun je in de tussentijd met de bladerdeeg aan de slag. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en snij er reepjes van ongeveer 0.5cm breed van. Als de balletjes zijn afgekoeld dan draai je een reepje om het balletje; je kunt het doen zoals ik heb gedaan of je eigen creatie er van maken natuurlijk. Vervolgens gaan de balletjes 15 a 20m in de oven op 200graden (kijk vooral naar de kleur van de bladerdeeg voor een mooi eindresultaat) en geniet van het eindresultaat.

Bronvermelding