'! Indonesische Rendang van rundvlees - van Sergio

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 14-03-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

2 uien, fijn gesnipperd 6 teentjes knoflook, geperst 1 tl trassi (ik gebruikte garnalenpasta zoals Sergio in dit filmpje uitlegt.) olijfolie, om in te bakken 3 kemirinoten, gepoft en gehakt 1 el gemalen korianderzaad 1 el komijn 1 tl kurkuma 2 el sambal oelek 1 tl tamarindepasta 3 stengels citroengras, geplet en gestrikt gember, 3 cm, geschild en geraspt laos, 2 cm, geschild en geraspt 6 kaffir limoenblaadjes 400 g kokosmelk, plus extra om te garneren 50 g kokosrasp 2 salamblaadjes 800 g jus de veau, ingekookt tot 400 1 kg rundstoofvlees zout en versgemalen zwarte peper 1 el chilivlokken 5 takjes koriander, grof gehakt Stoof ui, knoflook en trassi aan in olijfolie. Voeg de rest van de aromaten tot en met de jus de veau toe (bewaar nog een klein beetje van de kokosmelk voor de afwerking) en laat alles een uur pruttelen. Bak het stoofvlees aan en kruid met zout en peper. Voeg het stoofvlees toe aan de rendang en laat circa 3 uur zachtjes trekken tot het vlees boterzacht is en de saus mooi gereduceerd is. Ontvet en schep in een andere kom of serveer in de kookpot. Werk af met chilivlokken, koriander en nog wat kokosmelk.

Bronvermelding