'(AANVALLEN) Heerlijke Indische kippenpootjes ' Een super hapje van Pieter

Anders, Hapje, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 02-02-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo kleine kippenpootjes

Bereiden

1 kilo kleine kippenpootjes (of kipvleugeltjes, drumsticks enz.) 65 ml ketjap manis 150 ml water 2 eetlepels honing 1/2 eetlepel hoisin 4 grote gehakte knoflooktenen 2 theelepels gehakte gember 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder 2 gehakte spaanse pepers (of sambal naar smaak) scheutje olie om in te bakken Meng ketjap,hoisin, honing en water in een kommetje en roer goed door. Verhit de de wok en doe er de olie in. Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken. Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10. Voeg het ketjapmengsel en de 5 kruidenpoeder toe en draai het vuur laag. Dek de wok af en laat de kip zo'n 20 minuten sudderen. Deksel van de wok nemen en het vuur hoog zetten. Onder voortdurend roeren de saus laten inkomen tot de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet te hard gaat. Als je niet van hoisin houdt kun je het gewoon weglaten. Ze zijn uitstekend in te vriezen, dus je kunt ze evt van te voren maken.

Bronvermelding