Amuse van paté met port en paddenstoelen

Wild, Hapje, 8 personen, Frans.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-02-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. wild paté
  • 50 gr. roomkaas
  • 3 el. rode port
  • 2 sneetjes witbrood
  • 100 gr. gemengde paddenstoelen
  • 1 tl. olijfolie
  • 1 takje peterselie

Bereiden

Maal de paté, met de roomkaas en de port in de keukenmachine tot een gladde mousse. Breng op smaak met peper en zout. Schep in de spuitzak en leg de spuitzak tot later in de koelkast. Neem 15 minuten voor serveren de spuitzak uit de koelkast. Rooster het brood tot toast en steek daaruit sterretjes. Snijd de paddenstoelen eventueel door midden, maar laat het steeltje zitten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen kort op een hoge stand. Schud ze door de pan, schakel het vuur uit en laat ze afkoelen. Leg de amuselepels klaar en spuit in elke lepel een rozetje paté. Leg op elk rozet een paddenstoel en garneer met een toefje peterselie. Serveer met de sterrentoast.

Materialen

10 amuse lepels spuitzak met kartelmond eventueel uitsteekvormpje ster broodrooster keukenmachine

Bronvermelding