Gevulde omelet met bietjessalade

Salades, Lunch, 1 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • scheutje kokosroom
  • 1 theel peterselie
  • peper
  • zout
  • 100 gram zalmfilet
  • kokosolie om in te bakken
  • 0,5 blikje tonijn
  • 1 bietje, voorgekookt
  • 1 appel
  • 1 eetl balsamico azijn
  • 1 eetl olijfolie
  • handje walnoten

Bereiden

Kluts de eieren samen met de kokosroom en peterselie en breng op smaak met peper en zout. Bak hiervan een dun omelet en laat afkoelen. Kruid de zalmfilet met peper en zout en bak goudbruin en gaar in de kokosolie. Trek na het bakken de stukken uit elkaar en laat afkoelen. Prak de tonijn samen met de mayonaise fijn en breng op smaak met peper en zout. Snij het afgekoelde omelet doormidden. Verdeel over de ene helft de zalmfilet en over de andere helft de tonijnsalade. Rol beide helften op en snij in stukken. 'Plak' eventueel de randjes vast met wat mayonaise zodat ze keurig opgerold blijven. Rasp de appel en het bietje. Meng hierdoor de balsamico azijn , de olijfolie en eventueel de mierikwortel. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de walnoten.

Bronvermelding