Lasagna bolognese

Pasta, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 45 minuten,

Laatst aangepast: 17-01-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt
  • 3 bekers creme fraiche totaal 450 ml
  • 3 bollen mozzarella
  • 180 gram parmezaanse kaas
  • 3 pakjes tomaten fritto
  • 2 pakken lasagnebladen, vers
  • zout
  • peper

Bereiden

Braad het gehakt rul en verwarm de oven vast voor op 230 graden. Snij ondertussen de mozzarella in plakjes van 0,5 cm en rasp de parmezaan. Roer de tomaten fritto onder het gehakt. Proef of peper en zout nodig zijn. Nu de lasagna gaan samenstellen: Begin met een laagje tomaten-gehaktsaus. Leg daarop 2 lasagnebladen. Schep op elk blad 2 lepels creme fraiche , niet roeren en 2 werk saus. Leg daarop per lasagnebladen 2 schijfjes mozzarella. Leg hier weer 2 lasagnebladen (druk deze een beetje aan zodat de ingrediënten mooi verdelen) en herhaal deze werkwijze. Eindig met een laag saus. Strooi de parmezaanse kaas erover, leg een vel aluminiumfolie losjes over de ovenschaal en zet de schaal voor 30 minuten in de oven. Na deze 30 minuten haal je de folie eraf en laat je de lasagne nog zo'n 15 minuten goudbruin gratineren. Uit de oven halen en zo'n 10 minuten laten rusten.

Bronvermelding