2 x Tapas van aardappeltjes met heerlijke sausen

Anders, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 44 keer bewaard

Ingrediënten

  • krielaardapplen

Bereiden

1 kilo krielaardappeltjes 1.5 el grof zeezout Voor de saus 2 grote, gedroogde Spaanse pepers (2of 2 extra chilipepers) 1 gedroogde chilipeper 4 el rode wijnazijn 2 rode paprika's 5 gepelde knoflookteentjes half tl gemalen peper half tl zeezout half tl oregano ca. 2 dl olijfolie , extra vierge Kook de aardappeltjes met wat zout in 20 min gaar. Week de Spaanse pepers en de chilipeper 15 minuten in de wijnazijn. Giet ze af en laat ze goed uitlekken, bewaar de azijn. Snijd de paprika's in stukken. Doe de geweekte pepers met de paprika in een keukenmachine en voeg de gepelde knoflookteentjes, komijn, zeezout en oregano toe. Pureer de massa tot een fijne puree en giet tijdens het draaien in een dun straaltje de olijfolie erbij. Breng de saus op smaak met de azijn. Giet de aardappeltjes af en zet ze even terug op het vuur om goed droog te laten stomen, schud ze een paar keer om. Serveer de saus bij de aardappeltjes. --- TAPAS van aardappelblokjes met een heerlijke saus Voor de saus 1 kleine ui, gehakt 3 teentjes knoflook, gehakt 1 el tomatenpuree 225 gr gehakte tomaten, uit blik of vers 2 tl zoete paprikapoeder snufje chili poeder Snufje suiker 3 el olijfolie gehakte verse peterselie, om te garneren voor de aardappels 900 gr aardappels 2 el olijfolie Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereidingswijze: Verwarm de olie in een pan, voeg de uien toe en bak ongeveer 5 minuten, tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook, tomaten, tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder, suiker en zout toe en breng al roerend aan de kook. Laat ze in 1 minuten tot moes koken. Laat afkoelen en zet in de koelkast. Snijd de aardappels in kleine blokjes en dep droog met keukenpapier. Verdeel over een bakblik, voeg de olijfolie toe, meng goed door elkaar en breng op smaak. Bak 40-45 minuten in de oven tot de aardappels knapperig en goudbruin zijn. Serveer de aardappelblokjes in schaaltjes en schep de opgewarmde saus erover. Bestrooi met peterselie. Serveer met cocktailprikkers.

Bronvermelding