Gegratineerde vijgen met Pernod

Anders, Nagerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 14-02-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote, volrijpe, donkerblauwe vijgen
  • 4 tl pernod, ouzo of anijslikeur
  • 20 gr boter
  • 4 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 2 bolletjes vanilleijs of
  • 2 rondjes verse geitenkaas
  • 10 frambozen (evt.)

Bereiden

Verwarm het grillelement van de oven voor. Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruiselings diep in maar niet door. Vouw de vijgen als roosjes open. Zet de vijgen in een klein ingevet ovenschaaltje. Schenk de pernod over de vijgen en strooi de suiker erover. Leg op elke vijg een klein klontje boter. Laat de vijgen onder de grill in ca. 5 minuten heet worden. Verdeel de vijgen over 2 bordjes schep er een bolletje ijs (of de geitenkaas) naast en garneer evt. met frambozen.

Bronvermelding