Shoarmaschotel met spinazie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 17-02-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 40 gram amandelen
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 600 gram shoarmavlees
  • 500 g gram panklare spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl zure room
  • 1 rode ui
  • 8 gewelde abrikozen

Bereiden

Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 9 minuten gaar was de spinazie en kook de spinazie met aanhangend water ca. 3 minuten pel en pers 1 tentje knoflook boven de zure room. Breng op smaak met peper en zout. pel de ui en 1 teentje knoflook. Snipper beiden fijn. Snij de abrikozen in reepjes en hak de spinazie grof. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de ui ca. 3 minuten en voeg de knoflook, abrikozen, amandel en de spinazie toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spinazie met de knoflookroom en de shoarma

Bronvermelding