Appeltaart in een glaasje

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 ml Volle melk
  • 125 ml Slagroom
  • 100 Gram Suiker
  • 35 Gram Maizena
  • 1 Stokje Vanille
  • 1 St Eierdooier
  • 2 St Appeltjes
  • 1 Theel Kaneel
  • 75 Gram Mariakoekjes

Bereiden

Doe 350 ml melk en de slagroom in een pannetje en verwarm zodat het zachtjes kookt. Schraap het vanillestokje uit en voeg het stokje en het merg toe aan het roommengsel. Roer intussen de maizena, suiker en de resterende 150 ml melk in een kom door elkaar met een garde zodat er geen klontjes meer in zitten en de suiker is opgelost. Klop de de eidooier er door. Voeg het mengsel met ei en maizena aan de melk en breng het al roerend aan de kook. Als het wat ingedikt is, laten afkoele. Verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Verhit een beetje boter in een pan en bak de appeltjes met kaneel 3 min. Verzet vuur uit. Verkruimel koekjes over de bodem van het glaasje. Verdeel de room over de koekkruimels en schep de appeltjes erop. Warm het lekkerst!

Materialen

Glaasjes of potjes

Bronvermelding