Waanzinnige kip uit de oven

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet
  • naar smaak zout en versgemalen zwarte peper
  • 3 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes geperste knoflook (of meer)
  • handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes
  • 1 tl verse tijm
  • 1 tl (verse) oregano
  • 1 tl (verse) rozemarijn
  • 1 tl chilivlokken of vers rood pepertje
  • 1 glas witte wijn
  • 200 gr crème fraîche
  • 80 gr fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in ol
  • 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC 2. Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak. Smelt 2 eetlepels boter, 1 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg kip toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. 3. Smelt de resterende eetlepel boter in een braadpan. Voeg knoflook, kruiden en rode chilipeper toe en bak ongeveer 1-2 minuten. Roer de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus dikker wordt. 4. Doe de kip en de saus in een ovenschaal en zet ongeveer 25-30 minuten in de oven. 5. Maak ondertussen de pasta volgens de verpakking. 6. Serveer met pasta, een frisse salade en garneer met verse basilicum. Smullen!!!!!

Bronvermelding