Zalmfilet met rode-paprikasaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 03-04-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuk rode paprika
  • 60 gr boter of margarine
  • 2 eetlepel witte vermouth
  • 1 theelepel dragon
  • 1 dl visfond
  • 2 eetlepel zalmpaté (worstje a 125 gr
  • 200 ml crème fraîche
  • 500 gr zalmfilet (4 stukken a 125gr)
  • 1 sjalot

Bereiden

Paprika's wassen en 8 dunne ringen eraf snijden. Rest van de paprika schoonmaken en klein snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In kleine pan 20gr boter smelten. Sjalot en paprikastukjes erdoor scheppen en afgedekt ca. 3minuten zachtjes smoren. Vermouth, dragon en fond toevoegen. Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 10minuten zachtjes laten doorkoken. Intussen zalmpaté en 1/4 deel van de crème fraîche door elkaar roeren. Met staafmixer of in keukenmachine fond-paprikamengsel tot gladde saus pureren. Rest van crème fraîche erdoor roeren. De saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken tot licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper (= paprikasaus). Vier borden voorverwarmen. In koekenpan rest van boter verhitten. Zalmfilets erin leggen en op halfhoog vuur in ca. 7 minuten net gaar bakken, halverwege keren. Bestrooien met zout en peper. Paprikasaus op borden scheppen. Zalmfilets erin leggen. Zalmpaté-roommengsel erop scheppen. Garneren met paprikaringen. Serveren met sugarsnaps en aardappelpuree.

Materialen

staafmixer of keukenmachine

Bronvermelding