BBQ Groente en parmaham

Anders, Voorgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-12-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 4 plakken parmaham o.i.d.
  • 4 takjes verse tijm
  • 8 cherry trostomaatjes (excellent)
  • 4 tl crema di balsamico (xenos)
  • 4 tl balsamico azijn
  • olijfolie
  • peper uit de molen

Bereiden

Courgette en aubergine in dunnen plakken snijden en in vergiet uit laten lekken (tussenlagen keukenpapier).Paprika in grote stukken snijden Op hete barbeque courgette en aubergine grillen nadat ze aan beide kanten ingesmeerd zijn met olijfolie (kwastje). Grote stukken paprika grillen tot ze zwart zien, dan ontvellen (ik doe ze vaak even een paar minuten in een boterhamzakje voordat ik ze schil, dan laat de schil wat gemakkelijker los). Op het laatst 2 minuutjes de tomaatjes pas mee grillen (in zijn geheel). Plakken parmaham grillen tot ze knapperig zijn. PS voor de crema di balsamico en de balsamico azijn kun je ook gewoon de Bertoli Balsmico dressing gebruiken. Laagjes gegrilde parmaham, aubergine, paprika, courgette op bord leggen. Dan tijm en paar druppels balsamico azijn er overheen strooien. Dan weer eenzelfde laagje maken en eindigen met tijm en balsamico azijn. Om de laagjes op het bord een sliert crema di balsamico druppelen/gieten. En smullen maar!

Materialen

BBQ

Bronvermelding