Burrito's met kip en kidneybonen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Wachten: 7 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 05-12-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blikken kidneybonen (van 310 gram), gespoeld en
  • uitgelekt
  • 1 blik crispy mais (425 ml), uitgelekt
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 400 gram Mexicaanse roerbakmix
  • 350 gram kipfilet, in reepjes
  • 1 eetl paprikapoeder
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 pak tortilla's (8 stuks)
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit in een ruime pan de olijfolie. Bak de knoflook 2 min. Voeg de kipreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin. Bak de roerbakmix 5 min. mee. Voeg de mais, paprikapoeder, bonen en 350 gram gezeefde tomaten toe en verwarm al omscheppend. Breng op smaak met peper. Verdeel het bonenmengsel over de tortilla's, rol ze op en leg ze in de ovenschaal. Bestrijk ze met de rest van de gezeefde tomaten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de tortilla's in de oven en laat de kaas in ca. 7 min. smelten.

Materialen

ovenschaal 20x25 cm, ingevet

Bronvermelding