Palmkool met risotto en paddestoelen

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 11-02-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr gesneden palmkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g paddestoelen (gemengd)
  • 150 g risottorijst
  • 1 bol mozzarella light
  • 1 groentebouillonblokje
  • 50 ml witte wijn
  • 50 g pijnboompitten
  • olijfolie
  • boter & zout
  • 2 sinaasappels (pers)

Bereiden

Was de palmkool, snijd de dikke nerven eruit en verder in reepjes. Meng de bouillonblokjes met een liter kokend water. Pel en snipper de ui en pel vast de knoflook. Verhit een klontje boter en een eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui glazig en pers de knoflook erbij. Voeg na een minuut de risottorijst toe. Bak de risottorijst totdat de korrels gaan glanzen en blus dan af met de witte wijn (na ongeveer 4 à 5 min.). Voeg ca. 2 eetlepepels sinaasappelsap en de rasp van 1 á 2 sinaasappels toe. Het koken van de risotto duurt ongeveer 25 min. Voeg telkens een beetje bouillon toe, roer telkens goed en voeg weer wat toe als alle vocht is opgenomen. Voeg na 5 minuten de fijngesneden palmkool toe. Rooster de pijnboompitten in een droge pan mooi goudbruin. Snijd ondertussen de paddestoelen in dunne reepjes. Haal de pijnboompitten uit de pan en verhit er een scheutje olijfolie in. Bak de paddestoelen gaar en breng op smaak met peper & zout. Voeg ze daarna toe aan de risotto. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Draai het vuur uit, voeg de mozzarellastukjes en roer. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan. Schep de risotto op de borden en strooi er de pijnboompitten overheen

Bronvermelding