Coq au vin (met kippendijfilet)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 04-01-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr Kastanje champignons
  • 6-700 gram Kippendijfilet
  • 100 gram ontbijtspek
  • 2 kleine winterwortel
  • 5 stuks Sjalotjes
  • 3 teentjes Knoflook
  • 4 takjes Peterselie
  • 1 blaadje Laurier
  • 1 theelepel Tijm
  • 4 dl Rode wijn (bourgogne)
  • 1 pot gevogelte fond (380 ml)
  • Bloem, zout,peper, suiker

Bereiden

In grote (braad)pan olie verhitten spekblokjes 1-2 min bakken, uit pan halen, kip bakken, uit pan halen, sjalotjes, wortels (in plakjes), knoflook kort meebakken. Toevoegen wijn, fond, laurier, tijm, mespunt suiker en 2 takjes peterselie, spek en kipfilet en in 30-45 min. gaar stoven. Eventueel champignons bakken. Laurier en peterselie uit pan halen. Champignons toevoegen. Binden met bloem of allesbinder. Rest van peterselie erboven knippen.

Bronvermelding