Kipkerrie-burgers

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 10-02-2011 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 sjalotjes in stukken
  • 1 teen knoflook in grove stukken
  • 2 el sojasaus
  • 2-3 tl kerriepoeder
  • zout & peper
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 2 el arachideolie
  • 4 bruine sesambollen
  • 4 el pindakaas
  • zoete chilisaus
  • 4-5 paksoistelen
  • 20 gram alfalfa
  • 1 kleine rode ui

Bereiden

Pureer in een keukenmachine de kipfilet met de sjalotjes, knoflook, sojasaus, kerriepoeder, zout en peper tot gehakt. Houd één eetlepel peterselie achter voor de garnering en meng de overige peterselie door het gehaktmengsel. Verdeel het vlees in vier gelijke delen en vorm met met vochtige handen vier burgers van. Laat de burgers in de koelkast een half uurtje opstijven. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de burgers in ongeveer 10 minuten gaar, keer ze halverwege om. Laat de burgers ongeveer 5 minuten op een bord onder aluminiumfolie rusten. Snijd intussen de broodje open en besmeer ze elk aan beide kanten met een lepel pindakaas en smeer er vervolgens wat chilisaus over. snij de witten delen van de paksoi in reepjes en de groene bladeren in stukken. verdeel de paksoi over de broodjes, leg de kipburgers erbovenop en garneer het geheel met de alfalfa, rode ui en peterselie. Serveer er nog wat chillisaus los bij.

Materialen

keukenmachine

Bronvermelding