Menu
Amerikaanse hamburger
Ingrediënten
- 4 Hamburgerbroodjes (of broodjes met maanzaad)
- 500 Gram Rundergehakt
- 1 Ei
- Paneermeel
- 1 Rode Ui.... 1/2 in halve ringen...1/2 gesnipperd
- 1 Handje Sla
- 1/2 Eetl. Worcestersaus
- 4 Plakjes Cheddar kaas
- 4 Plakjes Bacon
- Plakjes Augurk
- Tomatenketchup
- Zout en peper
Bereiden
1) Bak de bacon knapperig en laat het uitlekken op keukenpapier. Doe het gehakt in een kom en meng het ei erdoor, en genoeg paneermeel om er 'n stevige hamburger van te maken.
2) Voeg wat zout en peper toe. Meng er ook de rode ui snipper en de worcestersaus door. Verdeel het gehakt in vieren en maak er mooie hamburgers van.
3) Bak de hamburgers in een koekenpan of op de BBQ gaar in ongeveer 8 minuten. Snijd de broodjes open en rooster ze even op de snijkant. Verdeel er de sla over. Leg er 'n hamburger op en meteen de cheddarkaas, zodat deze 'n beetje smelt.
4) Leg er dan de gebakken bacon, de rode ui de plakjes augurk en maak het af met wat tomatenketchup. Leg als laatste het broodkapje erop.
Materialen
Koekenpan Keukenpapier Kom Mesje Snijplank Pan-of-BBQ Broodmes